Edukacija učenika osnovnih škola u Općini Ljubuški

U organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, u Osnovnoj školi „Marka Marulića“ u Ljubuškom, nastavlja se s edukacijom učenika, nastavnog i nenastavnog osoblja u osnovnim školama u Županiji Zapadnohercegovačkoj iz područja zaštite i spašavanja.

Edukacija učenika osnovnih škola započela je u mjesecu travnju ove godine i provedena je u svim središnjim i područnim školama u općinama Grude i Posušje i u Gradu Širokom Brijegu.

Edukacija pod nazivom „Ponašanje u slučaju pojave prirodnih i drugih nesreća, te podizanje svijesti o važnosti preventivnog djelovanja kako bi posljedice od prirodnih i drugih nesreća po živote ljudi i materijalnih dobara bile svedene na najmanju moguću mjeru“ provodi se u trajanju od jednog nastavnog sata. U provođenju edukacije osim zaposlenika Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i gradske/općinskih službi civilne zaštite sudjeluju vatrogasci, policija, te pripadnici Gorske službe spašavanja i Crvenog križa.

Edukacija se provodi u sklopu „Nastavnog plana i programa edukacije, obuke i osposobljavanja u sustavu zaštite i spašavanja u 2018. godini“, na koji je dobivena suglasnost od strane županijskog Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa.

Galerija: